Bahan-Bahan
- Udang
- Bawang merah 4 ulas (di racik halus)
- Bawang putih 2 ulas (di racik halus)
- Daun kari 1 tangkai
- Ketumbar 1 sudu teh
- Serbuk jintan manis 1 sudu teh
- Serbuk jintan putih 1sudu teh
- Gula melaka & garam secukup rasa
Bahan Kisar
- Cili kering 12 tangkai (di rebus dahulu)
- 1 biji bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- Sedikit halia
Cara-Caranya
- Masukan daun kari, bawang merah, bawang putih sehingga garing dan naik bau. Jangan sampai daun kari hangit yaa
- Masukan bahan blender, serbuk ketumbar, serbuk jintan manis, serbuk jintan putih. Gaul-gaulkan tunggu sehingga betul-betul pecah minyak.
- Masukan gula melaka & garam secukup rasa. Masukan air sedikit selepas itu masukan udang. Tunggu sehingga udang masak. Gaul-gaulkan sekejap dan bolehlah di tutupkan apinya.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan