Bahan2nya
- 600gm udang harimau di bersih dan dibelah di belakang nya
- 2 sudu besar biji lada hitam (tumbuk halus)
- 1 sudu teh biji ketumbar(tumbuk halus)
- 1/2 inci halia(tumbuk halus)
- 4 ulas bawang putih(tumbuk halus)
- 2 biji bawang besar di hiris bulat
- 1 batang serai di hiris2
- 15 helai daun kari
- Garam dan gula secukup rasa
- 2 sudu besar mentega
- Minyak masak
Cara2nya
- Panaskan minyak di kuali, letakan bahan yang ditumbuk halus,
- bila rencah nya bangkit aroma nya, letakan serai dan udang.
- Gaulkan rata2.
- Kemudian letakan bawang hiris, mentega, garam dan gula secukup rasa.
- Letakan daun kari dan goreng, gaulkan rata2.
- Sajikan panas2. Selamat mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan