Bahan-bahan
- 250gm mentega
- 120gm gula icing
- 50gm nestum (kisar kasar)
- 300gm tepung redrose + 1/4 cwn
- 1/4 cwn susu tepung
- 2 sudu teh pandan paste
- 1 sudu teh baking powder
- sedikit pewarna hijau [ ikut suka nak letak atau tak ]
Untuk hiasan
- 1 biji telur + 1 sudu besar susu cair + sedikit pewarna kuning
- Nestum secukupnya
Cara-Cara
- Ayak dan satukan tepung, susu tepung dan baking baking. Ketepikan.
- Putar mentega dengan gula hingga sebati.
- Kemudian masukkan pandan paste dan pewarna hijau.
- Masukkan nestum dan putar (sekejap sahaja) hingga adunan sebati.
- Masukkan tepung red rose sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi doh yang lembut.
- Terap dan sapu telur. Tabur nestum di atasnya.
- Bakar pada suhu 150'c dalam 15-20 minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan