Bhn2:
- 1bungkus roti paratha
- 1tin ikn sardin brand ape saje yg d suke.
- Sebiji limau nipis d ambil jusnye
- Bwg besar d dadu
- Cili api d hiris 7 biji. Nk pedas blh tmbh ikut selere
- Sedikit garam, gule, ajinomoto n ld sulah
Cara2:
- Ikan sardin d buang tulang n isi perotnye. Sos x perlu ambil yer.
- Masokkn cili api, bwg besar n lenyekkan hingge hancur. Gune garpu lbh mudah. Perasakn dgn sdikit garam, gule, ajinomoto, jus limau n ld sulah. Dah sesuai rase ketepikn.
- Roti paratha trlbh dulu d kuarkn dr dlm petiais. Dah agak lembot, belah 2 bhgn.
- Isikn inti d tengah2 n tekankn tepinye. Ambil garpu n tekan d sekeliling roti.
- Sapukn kuning telor d permukaan roti n bakar ps suhu 180 api atas bwh selame 25 min or hingge masak. Depend pd oven msg2.
- Dah masak, sapukn magerin d permukaan roti.
- Siap utk d hidang. Selamat mncube...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan