Bahan-bahan:
240 g mentega
3 sudu besar serbuk koko
120 g gula halus
2 biji kuning telur
150 g tepung jagung
80 g tepung kastard
230 g tepung gandum
Hiasan:cip coklat secukupnya
Artikel asal: http://bit.ly/2pWvvzD
3 sudu besar serbuk koko
120 g gula halus
2 biji kuning telur
150 g tepung jagung
80 g tepung kastard
230 g tepung gandum
Hiasan:cip coklat secukupnya
Artikel asal: http://bit.ly/2pWvvzD
Cara Memasak:
- Pukul mentega dan gula hingga sebati
- Masukkan kuning telur dan pukul sebati lagi
- Selepas itu masukkan tepung gandum, tepung jagung ,tepung kastard yang telah diayak serta serbuk koko. Uli hingga menjadi doh lembut.
- Sapu dulang dengan mentega. masukkan doh dalam acuan bunga dahlia atau bergerigi. Picit doh di atas dulang.
- Hiaskan dengan taburan coklat cip di atasnya. Bakar di dalam ketuhar bersuhu 180 darjah celcius selama 15-20 min.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan